הנציבות הפרלמנטרית לעבודה, ביטוח לאומי ובריאות אישרה תיקונים חדשים לחוק שוויון זכויות באינטרנט לאנשים עם מוגבלות. 26/10/2017 נכנס לתוקף הגרסה הסופית לחוק זה.
משאבי האינטרנט צריכים להיות נגישים לאנשים עם מוגבלויות, על פי החוק, בעלי אתרים המספקים שירותים לאוכלוסייה מחויבים להתאים את ממשק האתר לאנשים עם מוגבלויות, אנשים עם מוגבלות נועדו בעיקר אנשים הסובלים מבעיות ראייה או שמיעה, נקבעים בחוק מספר רמות נגישות. תלוי ברמת האתר, אך הדרישות העיקריות הן היכולת לשמוע טקסט קריא לקוי והיכולת לקרוא נאום לא נשמע רע.
לאנשים עם מוגבלות יש זכות להשתתפות מלאה ושווה בכל תחומי החיים, החוק לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות וכללי הגישה אליהם נועדו להבטיח שהם יכולים לממש זכות זו.
כללי הנגישות מתייחסים להסרת חסמים כך שאנשים עם מוגבלות יוכלו לקבל שירות באותה רמת נוחות ואיכות כמו הציבור הרחב ויכולים לנהל חיים עצמאיים ומלאים ללא תלות באחרים. כללי הנגישות מכסים מגוון רחב של תחומים הכוללים: נגישות פיזית למקומות בהם ניתן השירות, התאמת שיטות ואמצעי שירות, שיטת מתן מידע לציבור ונגישות לערוצי השירות השונים.
ספקי שירות רבים משתמשים באינטרנט כמקום וירטואלי בכדי לספק שירותים ציבוריים (למשל, מכירת מוצרים) או לספק מידע על שירותיהם. על מנת שהציבור עם מוגבלויות יוגש באינטרנט, כמו שאר הציבור, יש לבצע התאמות באתרים ויישומים המספקים שירותים או מידע לפי סעיף 3 לכללים לשוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות. אתר נגיש בהתאם לכללים הוא אתר שבוצעו בו התאמות בהתאם לתקן הישראלי 5568.
התקן הישראלי הוא אימוץ הנחיות בינלאומיות – הנחיות נגישות להנחיות הנגישות לתוכן אינטרנטי W3C. המסמך מכיל קישורים להסברים ודוגמאות כיצד להנגיש את האתר.
תקנת זמינות הנגישות מאפשרת לאנשים עם מוגבלויות שונות, כגון עיוורים ובעלי ראייה, אנשים עם מוגבלות פיזית, אנשים עם ליקויים קוגניטיביים, אנשים עם ליקויי שמיעה, להשתמש ביעילות בשירותים ובמידע המסופק באתר.
מיזם פרטי הפועל באופן רווחי, למשל, חברה או עוסק מורשה. סוכנויות ממשלתיות כמו משרד ממשלתי או ממשל מקומי. עמותה ,למשל עמותה המספקת שירותים לציבור. הכללים חלים הן על שירותים בקנה מידה גדול והן על שירותים בהיקף קטן, תוך התחשבות במשאבים העומדים לרשות נותן השירות. ספקי שירותים בעלי תחלופה נמוכה עשויים להיות פטורים מנגישות בגלל נטל כספי כבד מדי
"הבנה", "יכולת תפיסה", "יכולת ניהול" – יש להגדיר את גרסת האתר לפי קריטריונים אלה בצורה מושלמת. מסגרות אסורות. יש להסביר תמונות או חומרי וידיאו בטקסט המתאר את תוכנם.
יש להשתמש בלוח צבעים מנוגד עבור דפים מגיבים. מבחינה טכנית, מושלים תבניות נוספות לדפי אתרים המבוססים על תבנית של דפים סטנדרטיים ומוסיפים לחצן כפתור המאפשר לך לעבור את הגרסה הרגילה של האתר לגרסה מותאמת לאנשים עם בעיות ראייה.
למשתמש צריכה להיות בחירה כיצד לעבוד באתר – עם עכבר או מקלדת. אך בנוסף להמלצות אלה, על פי החוק, אנו זקוקים למכונה "פאנל לקויי ראייה", הפותרת בעיות, לא רק עם ניגודיות וגדלי גופנים, אלא גם עוזרת לאנשים עם עיוורון צבעים או דיסלקציה לעבוד עם האתר, למשל. בעזרתו תוכלו להגדיל את המרווחים בין אותיות ושורות. התאם אישית את תצוגת ערכת הצבעים, הוסף גופן עם "serifs" ועוד ועוד.